• Handla nu. Betala senare med Klarna.
  • Alltid Trygghetsgaranti på Housegard brandsläckare.

Varukorg

Brandstege

Enkel brandstege för enkel utrymning

När olyckan är framme, räknas varje sekund och ibland är ens alternativ för utrymning begränsade. Med en brandstege kan man snabbt utrymma ett hus från andra våningen av exempelvis en villa eller ett lägenhetshus.

Brandstegen från Housegard är 4,5 meter lång, har avståndsklossar mot vägg och halksäkra steg i aluminium. Rekommenderas belastning för stegen är 200 kg, men den är testad och godkänd för upp till 450 kg.

Denna brandstege är gjord för att vara kompakt. Stegens krokar, som hakas fast i exempelvis en fönsterkarm eller ett balkongräcke, är robusta. Krokarna kan haka i karmar med en bredd på upp till 30 cm. Själva stegen är hopfällbar.

Denna brandstege är alltså robust, lätt och kompakt. Detta gör att det är en pålitlig hjälpreda vid utrymning, samtidigt som en är lätt att förvara.

En utrymningsstege ska förvaras lättillgänglig nära den tilltänka utrymningsvägen, det vill säga i närheten av det fönster eller den balkong du tänker använda vid en utrymning. För när olyckan är framme räknas varje sekund.

Exempel på ställen där utrymningsstegen kan förvaras är i ett skåp eller under en säng.

En brandstege bör kontrolleras två gånger per år. Testa så att stegen är lätt att ta fram och öva på att haka fast brandstegen i den karm du tänkt använda. Leta samtidigt efter skador och tecken på föråldring.

Det rekommenderas att man byter ut sin brandstege efter 6-8 år.

1 Produkt

Fallande ordning
  1. Brandstege 4,5 meter

1 Produkt

Fallande ordning