• Alltid Trygghetsgaranti på Housegard brandsläckare.
  • Handla nu. Betala senare med Klarna.
  • 10% rabatt på brandskyddspaket.

Varukorg

GUIDE

Brandskydd för båtar


Brandsäker till sjöss

En båtbrand är en allvarlig olycka redan i hamnen, men till sjöss kan den få fatala följder. De flesta båtbränder uppstår i samband med tankning. Otäta slangar och kopplingar kan också släppa ut ångor som antänds av gnistor från startmotorn, öppen eld eller rökning. Värmeapparater och tändning av båtspis kan också orsaka brand ombord och man ska därför vara extra försiktig vid användning av dessa.


Rekommendation

Brandsläckare

Enligt försäkringsvillkoren ska alla motordrivna båtar vara utrustade med minst en 2 kg pulverbrandsläckare. Om båtens längd överstiger tio meter ska det finnas minst två pulverbrandsläckare ombord. Det är dock viktigt att kontrollera med det aktuella försäkringsbolaget eftersom vissa bolag kan ha särskilda regler angående brandsläckare ombord. Housegards 2 kg pulverbrandsläckare har en effektivitetsklass på 13A 89B C, vilket är högst på marknaden, och kan ses som ett bra alternativ. Tänk på att vibrationerna i en båt kan göra så att pulvret i brandsläckaren klumpar sig och gör den obrukbar, vänd släckaren upp och ner några gånger då och då för att förebygga detta. 

Brandvarnare

När en brand utbryter tar det bara några minuter för rök eller gas att göra en människa medvetslös och då utrymmet i en båt är begränsat är det väldigt viktigt att ha en fungerande brandvarnare installerad som ger en tidig varning. För dig som inte vill montera med skruv, är Housegards magnetfäste ett bra alternativ och erbjuder snabb och enkel montering av din brandvarnare med hjälp av dubbelhäftande tejp.

Brandfilt

Brandfilten är också ett bra komplement till pulverbrandsläckaren och då främst för att kväva mindre bränder på plana ytor som t ex på spisen eller i kläder. Att kväva eld med en brandfilt är väldigt effektivt, snabbt och enkelt och orsakar inget extra saneringsarbete.

Checklista

Brandsläckare

Brandvarnare

Brandfilt