• Handla nu. Betala senare med Klarna.
  • Alltid Trygghetsgaranti på Housegard brandsläckare.

Varukorg

VI BRYR OSS

Vi på Housegard värnar om miljön och står för trygghet. Därför är det en självklarhet för oss att alltid tänka hållbart och göra gröna val i den mån det är möjligt. Det gör vi för dig och din familjs säkerhet, men även för vår planets framtid.


VI HAR TAGIT STEGET

Vår vision är att vara den drivande kraften som för den gröna utvecklingen framåt och det ledande varumärket för hållbarhet i vår bransch. Därför har vi nu, som första aktör i branschen, tagit det viktiga steget och uteslutit PFAS i samtliga av våra släckare. Med andra ord erbjuder vi nu ett helt PFAS-fritt sortiment av miljövänliga brandsläckare för alla situationer!PFAS – VAD ÄR DET?

PFAS är ett ämne som även är känt som en ”evighetskemikalie” eftersom det inte naturligt bryts ner när det väl har hamnat i naturen. Det saknas i dagsläget även reningsmetoder för att rensa bort PFAS från naturen. PFAS finns ofta i släckmedel, men det är även vanligt att man hittar det i smink, teflonpannor, rengöringsmedel och kläder. Dessutom har man hittat PFAS i vanligt dricksvatten, både i Sverige och runt om i världen.

PFAS effekter på människan är fortfarande relativt otestade, men det misstänks vara cancerframkallande och tros ha negativa effekter på reproduktionsförmågan. Det finns även en koppling mellan exponering för höga mängder PFAS och bland annat leverskador, förhöjda halter av blodfetter och tarmsjukdomar. (Källa: Naturskyddsföreningen)

ReThink!

Just nu pågår ett lagstiftningsarbete på EU-nivå att förbjuda PFAS och andra evighetskemikalier, men vi kan inte vänta på att lagstiftningen träder i kraft. Vi behöver TÄNKA OM nu för att säkra vår planet och våra barns framtid.

Vi förespråkar att man ska placera rätt släckare på rätt plats. Med det menar vi att i miljöer där släckare med PFAS inte är nödvändigt bör man i stället placera ut alternativa, mer miljövänliga, släckmedel. Många lokaler runt om i Sverige är idag nämligen utrustade med PFAS-innehållande skumsläckare - trots att de inte behövs.

För att minska risken att personer ofrivilligt kommer i kontakt med PFAS, och för att slippa ytterligare PFAS-kontaminering i samhället, anser vi att man bör byta ut dessa släckare mot andra alternativa släckmedel. På så vis gynnar man miljön samtidigt som man inte kompromissar med säkerheten.


VI STÅR BAKOM CHEMSECS INITIATIV
”NO TO PFAS"!

Chemsec är en oberoende organisation som genom finansiellt stöd av bland annat Sveriges regering bedriver forskning om PFAS och driver på utvecklingen av giftfria alternativ.

För att ytterligare ta ställning mot PFAS-användningen har vi anslutit oss till Chemsecs initiativ ”No to PFAS” vilket innebär att vi ser miljö- och hälsoriskerna med PFAS och att vi står bakom och driver på branschomställningen till helt PFAS-fria släckmedel. (Läs mer om Chemsec)VI TAR ANSVAR HELA VÄGEN

Housegards produkter räddar liv, vilket gör dem än mer beroende av hög kvalitet och god tillförlitlighet. Som marknadsledande aktör inom brandsäkerhet har vi ett ansvar att leverera produkter av högsta kvalitet. Vi följer noga våra produkter hela vägen från fabrik till butik. Vi tar kvalitet på allvar, i vår kvalitetssäkring finns inga genvägar.

Som miniminivå följer vi alltid lagar, normer och kontraktskrav. Men våra produkters resa är mer komplex än så. Vi tänker på kvalitet i alla led, för oss innebär kvalitet genomtänkta och långsiktiga beslut i hela värdekedjan. Vi har lokalt anställda för att möjliggöra ett nära samarbete med våra leverantörer. Allt som produceras förses med batchnummer och utvalda batcher testas dels av vår personal på plats men också i oberoende tredjepartstester. Produkterna kontrolleras innan avgång, går igenom mottagskontroll när de anländer till vårt nordiska huvudlager och utöver det gör vi löpande kvalitets- och fabrikskontroller. Allt för att säkerställa att produktion går till på ett säkert sätt.

Vår uppmaning till dig är - gör ett klokt och långsiktigt val när du handlar och välj kvalitetsprodukter som håller över tid. Det tjänar både du och miljön på!
Housegard ReUse

VI GER SLÄCKARE
EN NY CHANS

Att återvinna i stället för att slänga minskar avfallsmängderna. Därför har vi startat hållbarhetsprojektet ”ReUse” som innebär att vi tar hand om brandsläckare som exempelvis passerat utgångsdatum och återställer de till samma kvalité som om de vore nya!