• Handla nu. Betala senare med Klarna.
 • Alltid Trygghetsgaranti på Housegard brandsläckare.

Varukorg

Lätt att installera, lätt att använda!

Housegard Note är vår smarta lösning för säkrare hem.
Med vår hubb och app kan du hålla koll på brandsäkerheten i ditt hem även när du inte är hemma. Det tillkommer inga månadskostnader för Housegard Note.
Appen är gratis att ladda ner och finns på både App Store för iPhone och Google Play Store för Android.Så funkar det

Basen i Housgard Note är vårt startkit, bestående av en hubb och en brandvarnare.

   1. 1. Hubben pluggar du in i ett eluttag.
   2. 2. Sedan laddar du ner den kostnadsfria appen och följer instruktionerna för installationen i appen.
   3. 3. Brandvarnaren sätter du upp som en vanlig brandvarnare.

    Enkelt och snabbt och du har ett smart brandvarningssystem!


    Läs mer om hur du kommer igång med Housegard Note i vår
SNABBGUIDE

  Håll koll på hemmet med appen

  Med appen Housegard Note kan du hålla koll på säkerheten i ditt hem var som helst och när som helst så länge du har mobilen med dig. Om till exempel ett brandlarm går eller en rörelsedetektor triggas, får du en notis i appen och kan vidta åtgärder.


  Flera boenden i samma system

  Housegard Note lämpar sig mycket väl om du exempelvis har ett sommarställe eller en båt eller kanske en äldre eller yngre släkting, som du oroar dig för. Med appen Housegard Note kan du nämligen hålla koll på säkerheten i flera boenden samtidigt.

  Testa brandvarnarna i appen

  Det är tillrådligt att testa sina brandvarnare en gång i månaden. Appen Housegard Note gör att du slipper gå omkring med en pall eller stege i varje rum en gång i månaden. För du kan testa brandvarnarna direkt i appen.

  Larmar en, larmar alla!

  Du kan trådlöst koppla samman upp till 50 st Housegard Note varnare. På det sättet hör du larmet oavsett var i hemmet larmet startar. Chansen ökar då också att alla i hemmet får en snabb varning om olyckan skulle vara framme. Housegard Note brandvarnare fungerar dessutom även om ditt nätverk ligger nere. Om en enhet larmar så larmar alla, även till appen, så att du vet om larmet går även om du inte är hemma. Du kan styra hela systemet via appen och pausa, stänga av och prova olika enheter.

  Smart brandvarnare

  En smart seriekopplad brandvarnare som har både en optisk sensor och en inbyggd temperatursensor. Det betyder att brandvarnaren reagerar på rök, värme samt snabb värmeökning. Du kan enkelt testa eller pausa brandvarnaren med test- och pausknappen.

  Smart temperaturvarnare

  Temperaturvarnare är en speciellt utvecklad brandvarnare för miljöer där rök och damm kan orsaka falsklarm. Istället för rök, triggas larmet av höga temperaturer. Dessa varnare ska användas som ett komplement till vanliga brandvarnare och kan med fördel placeras i utrymmen där brandvarnare normalt ger falsklarm så som i köket, på vinden, i garaget, i källarutrymmen och förråd, där det är kallt, fuktigt eller dammigt.

  Smart vattenlarm

  Vattenalarm används för att upptäcka vattenläckage som orsakats av t.ex. trasiga rör och läckande diskmaskiner. Kan även användas nära badkar, toaletter och under handfat. Vattenläckagevarnaren hjälper dig upptäcka läckan innan den skapar för stor skada, larmet startar när vatten kopplar ihop stavarna under larmet. Ett smart och enkelt sätt att förhindra vattenskada.

  Ett smart säkerhetssystem

  Housegard Note kan även användas som ett säkerhetssystem. Genom att koppla olika smarta sensorer till hubben går larmet i samtliga varnare i ditt hem om du exempelvis får inbrott. 85 decibel i varje rum kommer skrämma bort de flesta inbrottstjuvar.

  Smart strömbrytare

  Smarta strömbrytare kan kopplas till exempelvis lampor, som tänds när en rörelsedetektor triggas. Strömbrytaren kan även kopplas till exempelvis strykjärn eller kaffekokare, så att du kan försäkra dig om att brandfarliga prylar är avstängda när du inte är hemma, med hjälp av appen.

  Smart Rörelsedetektor

  Rörelsedetektorn är en pyroelektrisk infraröd sensor, s.k. PIR, som upptäcker rörelse för användning i bostad, sommarstuga eller på kontor. Med denna kan du t.ex. trigga en smart strömbrytare eller ett inbrottslarm. Om rörelsedetektorn upptäcker rörelse i ett rum, skickar hubben ett larm till din smarttelefon.

  Smart Dörr/Fönsterkontakt

  Magnetisk sensor i två delar som monteras på dörr eller fönster. När dörren eller fönstret öppnas, skickas en signal via hubben till din mobiltelefon. I appen kan du även kontrollera om t.ex. ett fönster är öppet eller stängt.  Styr hemmet med ett par enkla tryck

  Tanken med Housgard Note, är att systemet ska vara enkelt att använda. Det finns en rad standardinställningar, som gör att man kan styra hela systemet med ett par enkla tryck på skärmen på sin telefon. Det finns även möjlighet att skapa egna skräddarsydda inställningar, som passar just dina behov.


  När du är hemma, sover eller har åkt bort

  Det finns olika enkla inställningar i appen, som gör att notiser och larm fungerar på olika sätt, beroende på om du är hemma, sover eller exempelvis har åkt till jobbet.

  Det finns även möjlighet att ha mer personliga inställningar baserat på vilka behov man har.


  Skapa eget scenario

  Vår älskade kaffebryggare som går varmt i många av våra hem. Men vi vill inte glömma den på, då kan du skapa ett scenario som stänker av bryggaren Om det inte är någon rörelse i köket på 45 minuter.

  Äldreomsorg

  Inställningen ”äldreomsorg” i appen skickar en notis om ingen har rört sig på fem timmar. Detta ger dig en möjlighet att försöka kontakta någon där hemma eller kanske någon granne som kan kontrollera att allt är ok! En extra trygghet om du t.ex har en äldre släktingar som du oroar dig för.